RECETTES DE MAURICE !!!! - Radio Moris Sega Music Mauritius Ile Maurice

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Vieux 05/08/2004, 00h03
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Date d'inscription: décembre 2003
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RECETTES DE MAURICE !!!!

Bonjours a tous !!!!

Mo conné ki mauriciens bien content mangé mais quand nous retrouve nous dans ene pays etranger nous culture culinaire manque nous encore plis..
Mone pense ene ban ti recettes ki tout dimoun content mange mais ki beaucoup pas conne faire... laisse nous aide nous ban ti camarade etudiants ki pas conne cuit appran faire zot plaisir en cuisinant ene ti roti carry poule ...

Bien sure si mone oublier des recettes vous etes la bienvenue pour les rajouter, surtout soyez clair et precis .
Je vous laisse la liste des recettes a trouver.
Pour une nouvelle recettes mettez comme sujet le nom de la recette...
EX:

SUBJECT : BRIANI POULE

Moi mo mari content faire la cuisine donc si mo capv donne zot ene coup de main pas hesiter !!!!

BONNE APPETIT BIENSURE !!!!!

LES RECETTES A PARTAGER


GAJAK
Vindaye, samoussa, gateau pima , gateau (pomme 2 ter, brinzel, pima carry , lichou) , bajah , gateau ahoui, chana pourri ….

VIANDE
La vian roti , carri poule /viande , kalya poule /viande , la daube , salmi , chop suey ,Grillade(sauce barbecue) , poulet 3 merveilles.

.

POISSON

Rougaille poisson salé, bouillon poisson , bouillon crabe, vindaye orite , salade poisson , carry poisson bringelle , vindaye poisson , la daube.

BRIANI
Poisson, viande , poulet.

BOULETTE
Chouchou , poisson , la viande , sao mail , teokon ….

PLATS

Mine frite , riz frite , mee foon , plo , briani chinois , salade di riz , ki ti riz , dhal pita , mine boui , riz cantonnais

LES INCONTOURNABLES

Roti, dhall pouri , ti pouri .

LEGUMES

Toufé , bouillon brede , sauce blanche , salade legumes , carry banane/zak ….

DESSERTS

Ladoo , rasgoola , tekoi , bajah dou , napolitaine , gateau moutaille , oundé , gâteau patate , gateau manioc , gâteau coco, poudine di pain , poudine maille , gréo , bilinbi caramélisé , mang caramélisé , papaye caramélisé …….


ACHARDS
Coucha mang , zachard legumes (mang / bilinbi / fricitere…)

BOUILLON
Moulouktani, rasson , halim, lenti , gros pois, lenti rouge , dhall …

SATINI
Satini coco, pomme d’amour , cotomili , bomly , poisson salé ……..



VITE A VOS FOURNEAUX !!!!








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Vieux 05/08/2004, 09h33
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Reset de moris

E kinsou,pa fair kumsa,mo pa etudian mai mwa osi tia kontan gain inpe partage la dan ,mo pe lir to ban ordeuv sa fair mo la bav kule,to fair mwa vin gurma par force,mo tia kontan gain tou,kifair tou parski tou bon c ki tone ekrir,si to gain n ti lokazion envoy sa lor mo e-mail,to pou fair mwa n grand plaizir,mo koko mo cheri mo ladu mo tou,merci davanz.L.N.
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  #3 (permalink)  
Vieux 05/08/2004, 10h18
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Date d'inscription: décembre 2003
Localisation: Paris
Messages: 440
MINE FRIRE SPECIAL



MINE FRIRE SPECIAL

2 personnes

1 paquet mine 1kg
2 carottes
1/4 lichou
La queue l'ail
2 brède chinnois
Environ 200g la viande + 200g poulet + 200g crevette +quelques tranches saucisse chinois(saucisse doux) + 3 oeufs pour l'omelette.

De l'huile
Sauce soja( siaw noir)
Sauce poisson(siaw poisson)
Sauce huitres
Vin blanc


Préparation ingrédient :
Coupe zot poule + zot la viande en ti morceau
Marine zot poule , la viande et crevette dans bol séparé/ marinade: sel poivre, un peu divin blanc, siaw poisson.

Laisse zot preparation mariné, le temps ki zot prépare zot legume.

Coupe zot carotte comment banne ti baton allumette(lol), un peu plis gros kan meme, ensuite zot le chou( pas trop fin), et brede chinnois et la queu l'ail assez long.


Aster zot capave commence allume difé

Mette zot Wok chauffé avek un peu de l'huile
Frire tout zot banne la viande 1 par 1 et remete li dans ene bol
Rajoute de l'huile apres chaque friture si de l'huile manqué


Separe tout zot legume + zot mine en 4

Mette zot premier partie carotte frire 1 minute, ensuite rajoute zot lichou et zot brede chinois + sel poivre
Rajoute zot mine , arose li avec un peu divin blanc, siaw poison( attention li bien salé), siaw noir et un peu sauce d'huitre

Melange tout bien rajoute zot la queue l'ail et un peu de chaque la viande.

Faire enne l'omelette à la fin et coupe li en ti morceau, arose li bien lors zot mine et accompagné d'ene ti de l'eau l'ail.

BONNE APPETIT :P
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  #4 (permalink)  
Vieux 05/08/2004, 10h51
Manev
 
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pou sa mine frire ,la to blie met inpe disik pou fer to mine gagne ene gout caramel
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  #5 (permalink)  
Vieux 05/08/2004, 11h10
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recette de moris

Alo Knel,merci pouto lintention,mais ki kantitee di sik bizin met la dan,merci davanz,et mo remerci Kinsou pur sa premier lentre la.L.N.
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  #6 (permalink)  
Vieux 05/08/2004, 13h01
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Localisation: Paris
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Mmmmmmmmmmm !!!!

he LN apparemment to mari content mangé toi ... faire ene ti mine frire aster la apres to faire moi conné !!!


Pas hésiter partage ban lezot recette la !!!!!

kinsou
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  #7 (permalink)  
Vieux 05/08/2004, 14h23
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Date d'inscription: mai 2004
Messages: 714
recet de moris

E kinsou ,premierman merci buku,deziemman Mine frir special la, mo bizin pran mo lestan pu mo pa fair okain fot,tu konmenceman li difizil,dimain apremidi moal la butik sinoi moal aster tu mo ban zafair apre samdi mo kui li deor dan zardin,parski pu le moman bien fair so ici a münich,apre kan manze la in bie dizerer mo ran twa n komantair dimanz gramatin ,e apre sa Kinsou ici to pa zoin okain moricien dans münich kuma dan la franz et langleter enfin mo merci,merci e remerci twa.O revoir a la prosain chat.L.N.
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  #8 (permalink)  
Vieux 06/08/2004, 00h14
Manev
 
Date d'inscription: août 2004
Localisation: France
Messages: 4
:shock: Rougaille poisson salé
Ingrédients

100 g poisson salé
4 tomates
1 oignon
1 gousse d'ail
2 ti piment
2 branches cotomili
De l'huile


Préparation
1. Lave poisson salé dans de l'eau chaud pou enlève excés du sel

2. Frire poisson salé, laisse li refroidi

3. Lave et coupe tomate

4. Faire frire oignon + ail(ecrasé) + piments coupé en 2.

5. Rajoute ensuite tomate et mette un peu du sel( tres peu parce qui de l'huile ki inne frire poisson salé la, li deja bien salé)

6. Rajoute un peu de l'eau si necessaire et recouvert zot recipient.

7. Verifié cuisson tomate de temps en temps (attention brilé , lol)

8. casse poisson salé en ti morceau et enléve tout pikan.

9. Zot capave rajoute poisson salé dans rougaille maintenant.

10. Laisse li bien rousi.

Zot rougaille poisson salé inne paré, accompagné d'un bon l'assiette diriz blanc et enne bon bouillon bréde. MMMMMM

Bon appetit
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  #9 (permalink)  
Vieux 06/08/2004, 07h13
Fan RM
 
Date d'inscription: mai 2004
Messages: 714
rezet moris

Bonzur pris 2000,mo remerci twa d ma par,sa ordeuv jambon pikan la mo frer,tanto mo met mwa dan nissa,moena mo jambon pikan de moris ek mo la mori,tanto mo enbom mo la kuizin avek sa parfin jambon pikan,enkor merci,merci et remerci.L.N.
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  #10 (permalink)  
Vieux 06/08/2004, 16h34
Couper Cannes
 
Date d'inscription: mai 2004
Localisation: liverpool uk
Messages: 70
recettes Moris

Bonjour people
Try this site for recette Moris
http://ile-maurice.tripod.com
Tou seki zotte bizin zotte pou trouver ici....meme gato cravattes !!!!!!
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maurice, recettes

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